Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. március 17., szombat

Sólyom távolmaradása

Index - Politika - Belföld Hírek:
"Nem politikai okból, hanem erdélyi útja miatt nem lesz jelen az államfő a március 15-i Kossuth téri zászlófelvonáson - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetője hétfőn Budapesten újságíróknak.

A főosztályvezető hangsúlyozta: 'a március 15-i zászlófelvonás, illetve a díszzászlóalj megtekintése az államfő személyéhez kötődő protokolláris cselekmény, és az elnöki hivatal álláspontja szerint ezt az aktust nem feltétlenül kell helyettesíteni'."
Eddig nem követtem a balhét Sólyom László körül, de nem tudom hogy gondolja helyesnek, hogy a kevés államfői feladatai egyikét sem kívánja elvégezni, és mindezt egy magánlátogatás miatt. Bár igaz, államfőnknek már nem először okoznak gondot az egyszerűbb feladatok, ilyen az egy mondat elmondása "a zászlófelvonásra az engedélyt megadom", a kézfogás sem mindig megy neki. Biztos nagyon jó ember, de államfőként nem az igazi, ha bábszerepének alapjait se tudja eljátszani. Ezek nélkül meg nincs értelme egész estés varieté szerepeket vállalnia a morális válságot elemezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése