Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. március 18., vasárnap

Samurai Jack


A Samurai Jack egyike kedvenc rajzfilmeimnek. Sajnos a mai rajzfilmvilágban sorra készülnek a Pokémon és Yugi OH típusú és minőségű rajzfilmek, amik nemcsak hogy értelmetlenek, de hülyítik is a gyerekeket.
A Samurai Jack egy japán harcosról szól, aki megpróbálja legyőzni Aku-t a nagy gonoszt, apja mágikus kardjával, de a döntő kardcsapás előtt a jövőbe száműzik, ahol Aku már olyan erős, hogy nem igazán lehet legyőzni, ezért "Jack"-nek (a nevet már a jövőben ragasztják rá) meg kell találnia az utat vissza a múltba, hogy meg nem történtté tegye a jövőt.
Minden rész tele van a jó és a rossz örök küzdelmével, Jack fel van vértezve az erény és a másokon segítés minden kellékével, és emellett tele van humoros jelenetekkel, és izgalmas csatákkal.
Ugyan erőszak van benne, de az különbözteti meg a mai hülye rajzfilmektől, hogy a gyerekeknek nem kell fejbentartaniuk egy hülye mitológiát és "szabályrendszert" a sorozat megértéséhez. Minden rész megáll a lábán, a főcím elmeséli a tudnivaló előtörténetet:

Long ago in a distant land, I, Aku, the shape-shifting Master of Darkness, unleashed an unspeakable evil... But a foolish samurai warrior wielding a magic sword stepped forth to oppose me. Before the final blow was struck, I tore open a portal in time and flung him into the future where my evil is law. Now the fool seeks to return to the past and undo the future that is Aku!

A Samurai Jackben emellett odafigyelnek a megfelelő feszültséget keltő zenére, és egyáltalán, hogy minden rész rendesen meg legyen csinálva.
A sorozat egyébként Genndy Tartakovsky nevéhez köthető, aki a Dexter Laboratóriumának bizonyos részeit írta és rendezte, és akit a Samurai Jacket látva kérték fel a Star Wars: Clone Wars megcsinálására.

Egyébként szerencsére a Cartoon Network még nem adta be a derekát az agyelszívó rajzfilmeknek, igaz, hogy rengeteget rontottak saját magukon azzal, hogy elkezdték szinkronizálni a rajzfilmeket.