Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. március 7., szerda

Billie Piper a Top Gearben

A Top Gear kilencedik évadának befejező részének (más kérdés, hogy a BBC-nél évente két "sorozatot" ad le) vendége a Doctor Who-ból ismert Billie Piper volt. Ami meglepett az Billie személyisége, egyáltalán nem ez jön le a sorozatban játszott karakteréből. Ott nem is tudom hogy tudnám jellemezni, de egy kicsit visszafogott, kiváncsi, kalandvágyó stb. A Top Gearben viszont rögtön azzal kezdte, hogy átlátszó a felsője (mármint ezt így kijelentette, mire Clarkson és az operatőr rázoomolt a mellére... :)), és végig viccelődött és vidám volt. Ami meglepő volt talán, az az, ahogy viccesen megmagyarázta miért, hagyta ott a Doctor Who-t ("Két évig Cardiffban"), aztán hárított egy "ezért a pokolra jutok"-kal (nehogy elveszítse összes walesi rajongóját).
A dologhoz hozzátartozik, hogy én a Doctor Who-ban (amit szerintem kicsit idétlenül, eltévesztve a potenciális célcsoportot "Kicsoda vagy, doki?"-nak fordítottak) ismertem meg a színésznőt, és nem ismertem énekesi karrierjét, és sajnos a Canterbury meséket sem láttam, ami árnyalta volna a személyiségképét.
Utánaolvasva az életének, megtudhatjuk az önéletrajzából (amit bevallása szerint azért írt, hogy megakadályozza egy nem engedélyezett változat kiadását), hogyan vált tinisztárból, egy őt kövérnek nevező riporter hatására bulémiássá, aztán a megismerkedéséről a nálla jó 10 (de talán 20) évvel idősebb barátjával, aki lelkileg rendbehozta, aztán hogy több kisebb szerep után hogyan vált a leghosszabb ideje futó sci fi sorozat főszereplőjévé, és elkerülendő azt, hogy belebetonozódjon a szerepbe (egyébként két év után már egyik főszereplő sem azonos a sorozatban, mégis teljesen élvezetes lesz ez a harmadik évad is) (és talán mer unta Cardiffot :)). Azt nem tudom belefért-e az önéletrajzába, hogy mostanában színházi darabokban játszik.

Összevetve azért ha nem is pozitív csalódás, de érdekes információszerzés volt a Piperrel kapcsolatba, és ezután biztos, hogy figyelni fogom, ha adnak valamit, amiben szerepelt.

Egyébként kiváncsi leszek, hogy fog beválni a Doktor új utazótársa (aki ha minden igaz feltűnik ezen videó végén).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése