Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. március 20., kedd

Red Dwarf

A Red Dwarf (Magyarországon Vörös Törpe címmel adta feliratozva a BBC Prime) talán a legviccesebb sci-fi sorozat. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a sitcomokat, vagy a sci-fit (nem sci-fi rajongók számára is totál élvezetes lehet).

A Port.hu fórumán így foglalták össze nagyjábl helyesen a sorozatot
:"Egy katasztrófa miatt az emberiségből egyetlen férfi marad életben. Egy hatalmas űrhajó fedélzetén tengeti mindennapjait az idegesítő hajó-kompjúterrel, a hajó macskájából mutálódott emberszerű lénnyel [Cat], és egy tiszt-társa: az utolsó előtti ember hologramjával."
(Nem az utolsó előtti emberből lesz a hologram (Rimmer) , hanem abból a hapiból, aki az életben maradt férfivel (Lister) a legtöbbet beszélgetett (illetve inkább veszekedtek, mint egyik a másik szobatársa és felettese az olyan technikusi feladatok ellátásában, ami még a robotoknak is túl lealacsonyító).

Most egy hosszabb sorozatleírás helyett csak berakom kedvenc idézeteimet Kryten-től a sorozat robotjától, akit ugyanaz a hapi játszik, mint aki a Discovery Channelen a Roncsderbi (Scrapheap Challenge) műsorvezetője.
[The characters are talking about how to go back to the bridge through closed doors.]
Cat: I've got it. We laser our way through.
Kryten: An excellent plan, with just two drawbacks: One, we don't have a power source for lasers and two, we don't have any lasers.

Cat: What are we waiting for, why don't we drop the defensive shields?
Kryten: An excellent plan, sir, with only two minor drawbacks: One, we don't have any defensive shields and two, we don't have any defensive shields. Now I know technically speaking that's only one drawback, but I thought it was such a big one, it was worth mentioning twice.



Cat: Ok. I say let's get into the jet-powered rocket pants and junior birdman the hell out of here!
Kryten: An excellent and inventive suggestion, sir, with just two tiny drawbacks: a) We don't have any jet-powered rocket pants; and b) there's no such thing as jet-powered rocket pants outside the fictional serial 'Robbie Rocket Pants'.
Cat: Well, that's put a crimp on an otherwise damn fine plan.

Az idézetek a Wikiidézetekből vannak, az eredeti oldal hossza illusztrálja, hogy mennyire vicces a sorozat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése