Magyar Wikipédia Magazin

2009. június 24., szerda

Külföldi webáruházak összehasonlítása

webshopokMostanában elég sokat rendeltem külföldről, főként könyveket de pár kedvenc sorozatomat megvettem DVD-n is illetve nézegettem, hogy mennyiért lehetne megvenni a különböző külföldi oldalakon. Bár a megfogható, eredeti tárgyak teljesen más élményt nyújtanak (tapintásra, csomagolásra, ritkábban tartalomra), mint az internetről letölthető és esetleg házilag kiírt párjaik egy-egy vásárlás előtt komolyan elgondolkodom, hogy megéri-e és megpróbálok utánanézni, honnan a legolcsóbb. Egyik ilyen kutakodás eredményeként állítottam össze azon netes webáruházak listáját, ahonnan értelmes szállítási költséggel szállítanak Magyarországra (a play.com kivétel, ők ingyen szállítanak házhoz Európába, de hazánkat nem sorolják a régióhoz, de remélem egyszer meggondolják magukat...).

A gyűjtés kapcsán ami érdekes volt az a BBC boltja, melyből néha olcsóbban lehet DVD-t rendelni, mint az Amazon akciós árai. A fentiek közül, amelyeket eddig kipróbáltam, mind meg voltam velük elégedve;a nem kipróbáltak közül az olcsóbbakat figyelemmel fogom kísérni, de a skála végén lévőket az áruk miatt inkább csak az "ez is létezik" kategóriában tartom számon.
Ha esetleg ismertek még valami jó oldalt, ahonnan érdemes rendelni, azt jelezzétek kérlek a megjegyzések közt.

Oldal neve Szállít itthonra Szállítási költség tételenként Szállítási költség rendelésenként Rendeltem már tőlük
Bookdepository (könyvek) igen £0,00 £0,00 igen
SelectCheaper kérdéses £0,50 £0,00 nem
The Hut igen £0,99 £0,00 nem
Zavvi igen £0,99 £0,00 nem
Sendit.com igen £1,50 £0,00 nem
HMV igen £2,50 £0,00 igen
Amazon UK (DVD) igen £1,49 £2,09 igen
Amazon US (DVD) igen $2,49 $3,99 igen
BBC Shop igen £2,00 £2,50 nem
Borders (Könyv) igen £0,60 £3,99 nem
Amazon US (Könyv) igen $3,99 $3,99 igen
Borders (DVD) igen £0,99 £3,99 nem
Amazon DE igen - € 6,00 € igen
Barnes&Noble (DVD) igen $0,99 $7,49 nem
Barnes&Noble (Könyv)/ igen $5,49 $7,49 nem
Amazon UK (könyv) igen £2,99 £4,99 igen
Play.com nem £0,00 £0,00 nem

A fenti táblázat az egy tétel rendelése esetén fizetendő teljes postaköltség szerint növekvő sorrendben van; felelősséget nem vállalok semelyikért. A felsorolásból hiányzik a Deepdiscount.com, mert ott a vásárolt áru értékétől függ a szállítási költség, továbbá nem tüntettem fel ausztrál boltokat sem, ahonnan tervezem, hogy egyszer megrendelem a The Hollowmen című fergeteges sorozatot.

3 megjegyzés:

 1. Örvendetes, hogy valaki önszorgalomból készített egy ilyen felmérést. Szükség volt rá! Köszi!
  Innen tudtam meg, hogy az Amazonon a tétel/ár és a csomag/ár nem vagylagosan, hanem együtt értendő. Ezt figyelembe véve pedig most már tényleg egyértelművé vált számomra, hogy a Sendit.com-ról kell rendelnem. Igaz a TheHut kiszállítása olcsóbb, összevetve a két oldal DVD-árait, ennek ellenére is a Sendit viszi a pálmát!

  VálaszTörlés
 2. Apropo: Kihasználnám a lehetőséget, hogy egy rutinos internetes rendelőtől kérdezhetek! Mondd csak, mindig épségben-szépségben érkeznek meg az általad rendelt termékek? Én ugye a Senditet és a Hutot használom majd - ezzel a két oldallal kapcsolatban mik a tapasztalataid? Nem tudsz konkrét adatokkal szolgálni esetleg? (Pl. mennyi idő alatt érkezett meg a termék, hány termék, egyben küldték-e, vagy külön, DVD volt-e, stb)
  Válaszodat előre is köszönöm, és bocs a faggatásért!

  VálaszTörlés
 3. A Senditet és a Hutot még nem használtam; a DVD- k eddig éppségben érkeztek meg mindig, a könyveknél előfordult néha apró gyűrődés, főként ha pl. kipukant szállítás közben valamelyik levegővel töltött védőpárna (bár elvileg az Amazon átállt egy olyan csomagolási rendszerre, ahol kevesebb töltőanyagot raknak hozzá a csomagokhoz és a szorosabb csomagolás miatt elvileg jobban bírják a strapát -- még nem rendeltem tőlük amióta az új rendszer van).

  VálaszTörlés