Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. március 19., hétfő

Mai politikai videó: Feri gyerek, Viktor vitéz

2 megjegyzés:

  1. nem szeretem amikor őket egy szintre helyezik. te szerinted mindkettőnek mennie kéne?

    VálaszTörlés
  2. Nekem a cirkuszból van elegem, hogy egy miniszterelnök (legyen akárki) nem mehet végig méltóságteljesen az utcán, mert kifújolják. Ilyen szempontból Bushnak is szar lehet, tehát nem teljesen egyedi az eset...

    Az nem tetszik, hogy Orbánt teljesen feddhetetlennek tartják, és az se, hogy nem kínál se igazi alternatívát, és a demokratikus keretek is szűkek neki (például a parlamentből kivonulás, értelmetlen népszavazás a patikákról).

    Bár Orbán igencsak zavar, és az is, ahogy az Árpád-sávról megváltozott a véleménye, így az ő elmenése jót tenne.
    Gyurcsányt egyelőre nem váltanám le, mert nincs olyan alkalom (egy miniszterelnök csak úgy nem mondhat le, ha szeptemberben nem tette, akkor most már mindenképp ki kell várnia a következő botrányt, különben "hitelét vesztené", mint ember).
    Egy új politikai elitet viszont szívesen látnék, egy professzionálisabb, demokratikusabbat, ahol az egyes képviselők és pártok képviselnek is valamit, és nem csak gombnyomogatók, ahol egyrészt van önálló véleményük a témáról amiről szavaznak, másrészt megadják a kell ő tiszteletet a vitapartnereiknek.

    Most nem találtam eredetiben elhangzó szöveget, ez egy sajtókonferenciáról van, ha minden igaz, de a lényeg a benne rejlő udvariasság az egyet nem értés ellenére:
    "I would like, if I may, Mr. Chairman, to add one word to your answer to this gentleman earlier, as he was telling us that it was difficult not to be skeptical about the success of what we are trying to do as the success of our programs in the past has not been that convincing, at least for him."

    VálaszTörlés