Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. március 18., vasárnap

House back on track

Végre újra élvezhető House részt adtak le! Két hetet vártam a megnézésével, mert úgy éreztem az előtte levő részekből, hogy a sorozat elkezdett lefelé ívelni, engem már nem tudott lekötni. De ez a rész, ez újra a Top-ra helyezte a morális dilemmákkal (az egyik páciens fél agyát kiveszik, hátha ettől fejlettebb lesz a másik agyféltekéje), és a szereplők közti interakciókkal, House igazán "House"-os volt.
House ebben a részben hagyja a többieknek, hogy azt higyjék róla, meg fog halni, és elhiteti, hogy agyrákja van, hogy egy kisérleti gyógyszert beadjanak az agya örömközpontjába. Szóval teljes mértékben előjött belőle a "jerk", a bunkó, miközben a körülötte levők abszolút megtesznek mindent a "megmentéséért" és hogy neki jó legyen, de ő csak eltaszít mindenkit.
(Feljebb valamelyest összefoglaltam mi történik, fehér színnel, így akit nem érdekel, nem kell "véletlenül" elolvasnia. A teljes rész elég jól össze van foglalva a Wikipédián, linkekkel az egyes felmerülő orvosi kifejezések magyarázatához, meg mindennel...)

3 megjegyzés:

  1. Hol nézed te ezt? Amerikai adón? :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem adatik meg nincsen a CNN-en kívül más amerikai adóm, de a net és a bittorrent segítségével sok mindent meg lehet találni...:
    http://www.eztvefnet.org/index.php?main=show&id=186

    Egyébként a TV2-ön is jó részek jönnek, laikusként az jön be nekem a legjobban, ahogy az emberekkel bánik (és az exfeleség közelsége fontos lesz).

    VálaszTörlés