Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. március 15., csütörtök

Nagyis T-Online reklám

Ma csak egy fél pillantást tudtam vetni egy T-Online-os reklámra, így nem tudom mit is reklámoz pontosan. A kép: A család körbeállja a szobában a számítógépet , ami előtt a nagyi nagy boldogan nézi a netet. Minden családban előfordulhatna ez az idill, az idősebb generációt sem szabad kihagyni a 21. századból. A gond ott kezdődik, hogy nem egy mindennapi magyar családot mutatnak be, nem is egy könnyen elképzelhetőt:

A családnak Macintosh gépe van. Ez önmagában nem is lenne gond, ha fejben nem adtam volna össze a képen látható alkatrészek árát:
  • Apple Monitor 215 - 608 000 Ft-ig
  • Apple iSight webkamera ~50 000Ft lehet
  • Billentyűzet, egér: 30 000 Ft körül (nem láttam pontosan, hogy vezetékes-e vagy sem)
Ehhez még hozzájön maga a gép ami nem látszódott. Tekintve, hogy nem látszódott, így valószínűtlen, hogy a már 165e Ft-tól kapható MacMini lenne, valószínűbb, hogy egy Powermac vagy MacPro dübörög az asztal alatt, egy új MacPro 582e Ft-nál kezdődik, de ebben már benne van az ingyenes házhozszállítás is...

Nagyon remélem, hogy nem úgy állítják be a dolgot, hogy az átlagnyugdíjas, aki aszerint szavaz ki ígér neki több nyugdíjat, annak telik egy milliós gépre, de emellett még nincs internete... Vagy, hogy az átlagcsaládnak telik ilyen gépre, mert akkor nem az olcsó netet, hanem a minőségi szolgáltatásokat kéne reklámozniuk, a családnak úgy is telik a nagyi netjét is fizetni, hát még a sajátjukat.

Más kérdés, hogy a T-Online a mi pénzünkből így is tetemes összegeket költ hírdetésre (ahelyett, hogy megmaradna a telefonfülkéknél, amikre ingyen rajzolhat ötletes börtönrácsokat), erre nem hogy nem gondolnak bele a részletekbe, hanem fogják a produkciós cég egyik házi gépét és azt dobják a mamika elé. Mert ha valaki ebbe komolyan belegondolt, hogy hm, dizájnos gép is kéne, ami menő, de nem teljesen burzsulj, akkor rakhattak volna be egy IMac-et, vagy egy laptopot (abból is valamii PC-set, hogy a dizájnért kifizetett százezreket egy nagyobbképernyős modellre költhessék), ami azért gyakoribb az otthonokban, és árban is közelebb áll az átlagpénztárcához.

[Frissítés]Közben a neten megtaláltam a kép egy változatát:
Ha jól megnézzük a gépen Windows fut, így vagy nem vettek mégse félmilliós Apple gépet, vagy még plusz 50 000-ért vettek hozzá egy Windowst... Eleve nem Mac géppel számolva, ami meggyalázná a minőségi Apple alkatrészeket.., egy gép 60-70000-ért már vehető, a legnagyobb Apple monitorhoz viszont már elkél egy jobb videókártya, ami 100e fölé tolja az asztalalatti gép árát.

2 megjegyzés:

  1. ha egyáltalán gépre mutat a nagyi és nem csak később PS az egész monitort oda, de a windows is lehet később PS rá ugye, vagy lehet PCre is kötni a Cinema Displayt (a barbárok!)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem az egész reklám 'kamu', én hihető magyar embereket akarok a magyar reklámokba, miért nem volt jó T-Online bácsinak a BKV buszon beszélgető két nagymama... Az a reklám legalább ötletes és hihető volt, lehetett vele azonosulni (legalábbis a nagyiknak :)

    Egyébként meg tényleg nem kéne a Cinema Displayeket ilyen lealacsonyító "munkára" késztetni... A nem Apple monitorok még olcsóbbak is szerintem ugyanakkora tudással.

    A Mac-es billentyűzet viszont vitathatlanul kiváló, a gombok tapintásától kezdve minden jó rajta...

    VálaszTörlés