Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2008. június 8., vasárnap

Strasbourg

Ami nekem nagyon tetszett Strasbourgban az a kisvárosiassága, az hogy rengeteg a zöld felület, de leginkább a különböző építési stílusok keveredése a különböző háborús hősökről elnevezett utcákon (melyek közül az egyik Petőfiről van elnevezve), talán részben a határon elhelyezkedés következtében.

A városnak van egy nagyon szép katedrálisa egy világórával, melynek nagyon szép játéka lehet. Mi ebből nem sokat láttunk, mert hiába vártuk ki az egész órát, összesen ami történt, hogy az óra tetején a szobor fordult egy negyedet és közben kiadott egy *ting* hangott, majd lekapcsolt a kivilágítás. A nagy műsorhoz állítólag már vagy egy órával előre be kell menni a katedrálisba, különben belépőt szednek...

Még egy dolog, amit nagyon szerettem ebben a városban, ugyanúgy mint Stockholmban az hogy a folyó állandó elem a városban, a belváros egy szigeten fekszik, körbeveszi az Ille és csatornái, mellékágai. A folyó velejárója a folyópart, melyen a helyi fiatalság összegyűl hogy bandázzon, és a sok aranyos hídacska.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése