Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2008. június 1., vasárnap

Minilaptop

Franciaországi tartózkodásom során, illetve kicsivel előtte az egyik bevásárlóközpontban volt szerencsém élőben találkozni az Asus EeePC-jével. A kis kütyü a leírások alapján és amennyire láttam nagyon picike és könnyű, gyakorlatilag azonnal beleszerettem.

Az életem persze nem lehet annyira egyszerű, hogy vágyom egy 80 000-es játékszerre, amit meg is vennék magamnak ha sikerül ösztöndíjat kapnom. Ez szép és jó lenne, ha figyelmen kívül hagynám a tényt, hogy mire Magyarországon kijött a 7 hüvelykes képernyővel ellátott változata ennek a gépnek, addigra a strasbourgi Auchan polcain már kapható 400euróért a nagyobb képernyős változat, és míg ennek nem lehet tudni, hogy mikor és mennyiért lesz magyar billentyűzetes változata, addig az már látható, hogy 112e forintért kapható lesz a rózsaszínű MSI Wind.

Mivel általában tipikusan képtelen vagyok dönteni, viszont egy-egy döntés előtt körülnézek, így tovább nehezíti a jelenlegi anyagi körülményeim mellett hipotetikus választásomat, hogy az amerikai piacon hamarosan megjelenik a HP 2133, a még csak bejelentett minilaptopokról nem is beszélve, amelyek a magyar piacot nem igazán fogják elérni egyhamar: angol billentyűzettel meg nem igazán tudnám arra a célra használni amire magamban igazolnám a vásárlást: a jegyzetelés az egyetemen, főleg ha összejön, hogy kettőre járjak párhuzamosan, akkor még inkább felértékelődne a kényelem...

[Frissítés]: Most már előrendelhető az MSI Wind fekete és fehér változata is, ugyanolyan áron, mint a rózsaszín, és kapható az ElectroWorldben az Asus eeePC 900-as is 100e Ft-ért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése