Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. június 6., szerda

Mentsd meg Jerichót

A Jericho megszüntetése ellen tűntetők elég érdekes módot találtak: több tonna mogyoróval és dióval bombázzák a CBS tévécsatorna székházát. Több blogon lehet olvasni a részletekről. Én inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy ezek a rajongói akciók általában nem öncélúak.
Egy sorozat megszüntetése mindig sok rosszat ereszt a világba (munkanélküli színészek, csalódott rajongók, kidobott díszletek), és a rajongók, még ha sikertelenek is, azért részben próbálják ellensúlyozni ezt a rosszat, (itt most általánosítok, mert összesen két esetről tudok, de arra a kettőre ez igaz) jótékonysági akciókkal.
A Firefly megszüntetése ellen tűntetők arról is ismertté váltak, hogy jótékony célokra is kiosztottak egy csomó pénzt, és hasonló mondható el a Jericho hívek NUTS FOR JERICHO! kampányáról. A Jericho hívek egy tornádó pusztitotta város rendbetételére költik a mogyoróra befolyt összegek 2%-át, és emellett, mogyorótól függetlenül is összegyűjtöttek már vagy 14 ezer dollárt.

Ha a pletykák ellenére sem vonja vissza a CBS a világra eresztett rosszat, már akkor is megérte látni, hogy az emberek nem csak magukra gondolnak, amikor szeretett szórakozásuk biztosításáról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése