Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. június 21., csütörtök

Firefly


"A sorozat jó scifi módjára a távoli jövőben, a 2500-as években játszódik, amikor is az emberiség már elhagyta a Földet (mivel teljesen kimerítette) és elkezdte a környező és távolabbi bolygókat és égitesteket meghódítani a Szövetség zászlaja alatt, miközben egyfajta polgárháború zajlik a központi és peremvidékekre sodródottak között. A kisebb, független kolóniák két tűz közé kerülnek, hiszen egyik oldalról a Szövetség, míg másikról a rettegett szakadár Harácsolók fogják közre őket.

A sorozat főszereplője a világban jó Han Solo-féle kitaszított kalózként életét tengető Malcolm Reynolds, s az ő és legénysége történetét (ugyancsak nem a rendszerváltás nyertesei) kísérhetjük figyelemmel jó pár epizódon keresztül."

Sajnos lemaradtam a sorozat első részeinek magyarországi vetítéseiről a Viasaton vasárnap delente, de biztos vagyok benne, hogy nem késő bekapcsolódni: ez a méltatlan véget ért sorozat egyike a legjobbaknak. A sorozatot, Joss Whedon készítette, akinek a másik két sorozata a Buffy és az Angel szintén a kedvenceim közé tartozott. A megszüntetése után alakult ki bennem az a kép, hogy vagy a FOX nem ért a jó sorozatok megtartásához, vagy az amerikai nézők nem ismerik azokat fel, és így megkötik a studiósok kezeit (akik csak a profitra mennek a kultúrális érték helyett...)
Ajánlom minden sci-fi rajongóknak, és az egyedi stílusa miatt a westerfilmek rajongóinak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése