Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. április 7., szombat

Vuze

Az Azureus 3-as verzióját Vuze-nak hívják, és az új benne (ha nem számítjuk a Bétákat...), hogy van benne egy műsorkatalógus tele ingyenesen vagy pénzért ($0.99 - $4.99) letölthető nagyfelbontású (high-def) videókkal. A letölthető műsorok közül a számomra legérdekesebb a BBC, mely felrakott egy csomó sorozatot (köztük az általam már korábban ajánlott Coupling-ot és Red Dwarf-ot). A sorozatok első részét ingyen meg lehet nézni, a további részek 99 centért (~199 forint) bérelhetőek (nem tudom, hogy pontosan milyen feltételekkel, de némely sorozat esetén még így is totál megéri). A bökkenő, hogy a felhasználók által készített tartalmon, és a mozi előzeteseken (melyek óriási felbontással érhetőek el, már a szaggatás határán vannak a gépemen, és 100%-os nagyításban lelógnak a monitoromról) kívül a legtöbb tartalom csak az USA-ban érhető el, beleértve az ingyenes tartalmakat is...
Ezt leszámítva ideje lenne rájönnie az embereknek, hogy ez iTunes gyilkos szolgáltatás lehetne (az iTunes ha minden igaz az iPodok kijelzőire méretezi a letöltött filmek méreteit, ami nevetségesen ronda egy rendes monitoron vagy TV-n megnézve, a Vuze ezzel ellentétben HD videót kínál (igaz így egy rész több, mint két giga egy sorozatnál)).

A Vuze egyébként a rendes torrentek letöltésére simán működik az Advanced fülön keresztül vissza lehet térni a megszokott fapados kinézethez. Jelenleg versenyeztetem az µTorrent-tel, mert csak egy maradhat.
Hír forrása: TeXtra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése