Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2008. január 22., kedd

Kibaszott Iwiw

Ismeretlenül levelekkel zaklat. Már kibaszott elegem van az ilyen felhasználókból itt az Iwiwen, örülnék, ha kezdenének vele valamit mert kibaszott idegesítő. Ezzel kéne foglalkozniuk ahelyett, hogy az e-mail címeket olvashatatlanokká teszik....

A fenti szavakkal "jelentettem" az imént egy felhasználót az Iwiwen, aki valami hülye weboldal reklámját küldte el nekem és még pár száz embernek akiket sem ő sem én nem ismerek. A levélből látszódhat, hogy kicsit már elegem van a dologból, hogy egymásután már vagy az ötödik spam e-mailt kapom olyan emberektől, akiket nem is ismerek, és általában mire kibontom a levelet a felhasználói fiókot már törlik is és így nekik nem tudok ilyen stílusban válaszolni.
Ez rosszabb, mint amikor az ember körüzeneteket kap, mert pszichológialiag más reakciót vált ki, legalábbis bennem. A körüzeneteket az egyik ismerősömtől kapom, és magából a tényből, hogy ilyet kapok fontos információkat vonhatok le az adott személyről, ezáltal is megmutatva hogy érdeklődöm az adott személy iránt és gondozom a barátságunk. (Az mellékes, hogy a levont információ általában rossz fénybe állítja a küldőt, de ez az ő hibájuk...)
Az ismeretlenektől kapott üzenetek azon túl, hogy levélszemetek egy spamszűrő nélküli levelezési rendszerben (=Az Iwiwben), nem nyújtják a megelégedést a leszűrt információval és a "feladó kizárása" gomb nyújtotta lehetőségekkel (törölt felhasználókat kizárni nem sok értelme van...).

Az e-mailek eltüntetése rész a kifakadásomban arra utal, hogy van idejük a fejlesztőknek lekódolni, hogy az ismerőseid e-mail címét ne lásd, de nincs idejük írni egy-két algoritmust, arra, hogy észrevegyék ha valaki mondjuk egyszerre tíznél több olyan embernek üzen, aki nincs az elfogadott ismerősei között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése