Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2008. március 23., vasárnap

Párnacsata

Tegnap voltunk párnacsatázni a Deák téren a Gödörnél. Nagyon vicces és felszabadult élmény volt, összegyűlt kb. 100 fiatal és püföltük egymást, az adrenalintól vagy valami más hormontól mindenki arcára mosoly ült, a tollpihék meg csak úgy szálltak és hulltak, mintha havazna és a köveken több centi vastagon összegyűlt. Ha lesz ilyen megint, mindenkinek ajánlom, egy 10-15 percre nagyon jó szórakozás, és teljesen feltöltődik tőle az ember.

Holt-tenger

Folytatva az Izraelt bemutató képes sorozatot, legyen most szó a Holt-tengerről. Bár kevés képet készítettem a partján, ami sokkal fontosabb, azok az élmények, amik hozzá kapcsolódtak.
Először is amit nem hittem volna, tényleg fent marad rajta az ember, anélkül, hogy bármit kellene csinálnia, ha akarna se nagyon süllyedhetne el benne. Emiatt a mentőcsónak a parton nem is csónak, hanem inkább csak egy szörfdeszkaszerűség.A másik dolog, amit szintén látni kell, hogy az ember felfogja azt, amit mindig hall, hogy nagyon sós. Bár nem nagyon kóstoltam meg a vízet, a só jelenléte tagadhatatlan, kezdve a vízből kiálló óriási sókristályokig, illetve a vízben lévő kövek pengeélességéig (szintén a sókristályok miatt) egészen a környékbeli kövekre kifejtett maró hatásig.
A Holt-tengeri élményekhez még hozzátartoznak a fejünk felett elsüvítő F-15-ös, vagy F-16-os rajok, melyek a közeli kiképzőbázisról szállnak fel gyakorlatozni.

2008. március 9., vasárnap

Jeruzsálem


Jeruzsálembe késő délután érkeztünk, a városba lesötétítve mentünk be, és így amikor kiszálltunk a buszból meglepetésként tárult elénk a város látképe az Olajfák hegyéről. A hegyen meghallgattuk az idegenvezetőnk előadását, többek közt arról, hogy már a Bibliában benne van, hogy Dávid király megvette a Szent-hegyet és mégis muzulmán mecset illetve mauzóleum van rajta most.

Az Olajfák-hegye után tettünk egy sajnos túl rövid sétát az Óvárosban, majd elmentünk a Síratófalhoz, és onnan a szállodánkba. A Siratófalhoz este mentünk, de még így is rengeteg ortodox zsidó imádkozott előtte, illetve a falhoz tartozó barlangban.

2008. március 6., csütörtök

Back from Israel

Visszajöttem Izraelből ami csodálatos volt, a gépem, rajta a képekkel véleményem szerint épp Szingapúr felé hajózik, de azért még reménykedem. Amint meglesz minden feltétel, írok még az útról, mert győnyörű és nagyon változatos országról van szó.