2008. szeptember 17., szerda

Reptér

Egy ideje már nem írtam, leginkább mert nem volt időm. Ami lefoglalt az az ELTE, és az hogy elválalltam egy egyesületi alapszabály lefordítását.  Jelenleg épp a reptéren ülök és a Pannon ingyen wifijén netezek, amíg felszáll a gépem Németországba, úgy négy óra múlva. Bad Urachba megyek éppen egy Európai Ifjúsági Parlamenti ülésre.
A reptérre való kihozásom az utolsó pillanatban fixáltam le, így a megszokottnál jóval korábban kint vagyok, egy HVG-vel felszerelkezve. Ami megment az unalomtól, az hogy itt van a laptopom, és hogy a Pannon ingyen internetet ad (a szintén elérhető T-Mobile ezzel ellentétben keményen lehúzna ugyanezért a szolgáltatásért).
A Bad Urach-i ülés szervezője Jorg, aki tavaly a budapesti ülésen a mi bizottságunkhoz kapcsolt újságíró volt és a mostani kiküldetésünk egyik célja az itthagyot nadrágjának a visszajuttatása :).

2008. szeptember 7., vasárnap

2008. szeptember 3., szerda

ELTE meg egyebek

Nos a kezdeti benyomások ellenére az ELTE kezd megtetszeni, ezért remélem, hogy sikerülni fog beiratkozni a héten...
Közben kijött a Google a saját böngészőjével, ami nagyon gyors, vannak benne vicces dolgok (pl. a biztonságos módú böngészés külön figyelmeztet, hogy vigyázzunk a titkosügynökökre és a mögöttünk álló megfigyelőkre), és vannak hiányosságok (nincs RSS) és idegesítő hibák (pl. hogy az angol helyesírásellenőrzőt nem lehet kikapcsolni, és néhol elég fura lett a fordítás, pl. a "Keresés" szó elé mindig berak egy &-jelet, ami elég zavaró.)
Kijött a Picassának, a Google webes fényképalbumának is az új verziója, most(?) már be lehet állítani a képekhez Creative Commons licenceket (a zseniális fordítónak nem volt ideje megnézni a hivatalos CC licenc fordításokat, és így totál hülyeségek jöttek ki :( ), és ami talán több embert hoz majd lázba, hogy lekoppintották a Facebooktól a lehetőséget, hogy meg lehessen jelölni a képeken, hogy ki van rajtuk (bár hogy ezt hogy kell, arra nem jöttem rá).
Kb. ennyi erre a hétre, az idegesítő helyesírásellenőrző miatt nem igazán tudok most többet írni, vagy linkeket berakni. Ha már beiratkoztam az ELTE-re, akkor gondolom felszabadultabban tudok írni az egyetem előnyeiről, hátrányairól és egyéb benyomásaimról.