Endami

Magyar Wikipédia Magazin

2007. október 31., szerda

Híradós: Én is iszom egy mézespálinkát

Ma a királyi TV este című műsorának a műsorvezetője úgy zárt az öt éves szülinapjuk bejelentése után, hogy "Én is megiszom egy mézes pálinkát"... kicsit meglepett.
Az apropója, hogy néztem a műsort, mert reméltem, hogy mutatnak a szerb külügyminiszter magyarországi látogatása kapcsán. Vuk Jeremić szerb külügyminiszter ugyanis előadást tartott a Corvinuson, ahol a fő téma Szerbia EU-s integrációja volt, de szóbakerült természetesen Koszovó is.
Vuk Jeremić 32 évesen nagyon fiatal, viszont nagyon jó előadónak találtam (eleve jól kezdte, azzal, hogy látványosan eldobta az előkészített szöveget...), aki nagyon-nagyon jól beszélt angolul (és ezt azért emelem ki, mert utóbbi időben voltam egy-két angol nyelven tartott előadáson, és nagyságrendekkel megelőzött mindenkit. Nem csak, hogy jó kiejtése volt, és nem vétett zavaró nyelvtani hibákat, de nagyon nagy szókincset használt, ami jól is jött, hisz igen sokat beszélt metaforákban.
Persze nem véletlen, hogy jól tud angolul, mert mint kiderült Cambridgeben tanult elméleti fizikát (!), majd utána a Harvardon közszolgálatot...

2007. október 23., kedd